Вже зовсім скоро ми переступимо поріг 2023 року! З цієї нагоди учні 4-А класу пропонують Вам поласувати незамінним атрибутом святкового новорічного столу - ікрою. Але зробили вони її власноруч.
Рецепт Остапу Горшинського:
варимо рибний бульйон з товстолобика, цибулі, моркви та кореню петрушки. До бульйону додаваємо спеції: лавровий лист, чорний перець, перець духмяний горошком та сіль. Коли бульйон буде майже готовим - додаємо зелень. Після готовності проціджуємо наш бульйон і додаємо томатну пасту у співвідношенні 1 стакан бульйону : 1ч.л. томатної пасти. Додаємо 1 столову ложку агар агару. Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
Попередньо заморожуємо стакан олії в морозилці (2 год). Беремо шприц без голки і набираємо в нього наш бульйон. Готовий бульйон крапаємо в олію за допомогою шприца.
Домашню ікру можна їсти ложкою!
Штабська Вероніка та Непший Олександр пропонують нам такий рецепт:
Варимо рибний бульйон з риби, морквини, цибулини. Додаємо солодку паприку, перець, сіль, зелень. Готовий бульйон проціджуємо та додаємо до нього желатин (агар агар). Перемішуємо.
Набираємо бульйон у шприц та крапаємо у олію.
Рецепт від Тимофія Барабаша:
Для приготування рибного бульйону використовуємо рибу, сіль, лавровий лист та перець горошком.
Готовий бульйон проціджуємо, додаємо червоний барвник та 1ст.л. агар агару. Набираємо у шприц та крапаємо у воду. Проціджуємо.
Смачного!
Нехай Ваші страви будуть смачними та корисними!